2014. július 7., hétfő

Gyógyfürdők, termálfürdők a Szajki Tavak Kemping környékén

Gyógyfürdők termálfürdő - Sárvár fürdö

Gyógyfürdők termálfürdő - Magyarországi méltán híres gyógyvizek, termálfürdők terén.

 

Évente sok ezer hazai és külföldi gyógyulni vágyó keresi fel a különböző gyógyhatású vizeket, fürdőket. Körkép a Szajki-tavak Kemping közelében található gyógyfürdőkről, termálvizekről.


Gyógyfürdők termálfürdő a szajki Tavak Kemping környékén

Büki Gyógyfürdő - Bükfürdő (62 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping közelében - Bükfürdö

1957 őszén határában kőolajat kerestek, de a várakozással szemben a fúrások meleg vizet hoztak a felszínre. A község felismerve a felfedezés jelentőségét a meleg víz kútra 1962-ben fürdőt épített.

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m² vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

A gyógy- és strandfürdő gyógyvizes medencéi 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencéi 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják. A fürdő mindkét ingyenes csúszdakomplexuma felejthetetlen élményeket kínál.

Az egyedi összetételű - alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú - gyógyvíz egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjérében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.
(Bővebb információ itt: http://bukfurdo.hu)


Gyógy-és Wellnessfürdő Sárvár - Sárvár (37 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping közelében

A termálfürdőben 2002 decemberében gyógy- és wellnessfürdőt is nyitottak. A fürdő 2004-ben Wellness Center kategóriában, 2005-ben Wellness Medicina kategóriában nyerte el a Magyar Wellness Társaság nívódíját. 2004-ben Sárvárt felvették az Európai Királyi Fürdők Szövetségébe. 2007-ben a fürdő kiérdemelte az EUROPESPA-med minőségi díjat.

Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel.

A 43°C-os alkáli- hidrogénkarbonátos gyógyvíz főként nátrium-kloridot, hidrogén-karbonátot, nyomelemeket tartalmaz. A 83°C-os gyógyvíz fontos alkotórésze a nátrium-klorid, a hidrogén-karbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termál kristályt. A sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén.
(Bővebb információ itt: http://www.sarvarfurdo.hu)


Vulkán Gyógy- és Élményfürdő - Celldömölk (34 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping közelében - Celldömölk

Kivételesen gyönyörű környezetben, az ötmillió éves vulkanikus hegy, a Ság lábánál fekszik a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdõ, ahol mintegy 1.600 m² vízfelület áll az érkezők rendelkezésére.

Nyolc medencében érezhetik a látogatók a víz megújító, gyógyító hatását. A teljesen fedett medencék között található egy 25 méteres, hatsávos úszómedence (26-27°C), egy tanmedence (32°C), szauna merülőmedencével.

Ezek mellett a fürdő zárt udvarán lévő gyógyvizes gyógymedence, (33-34 °C) valamint a 80 m² fedett és 80 m²nyitott részből álló gyógyvíztartalmú termálvizes medence (35-36°C) egész évben látogatható. A szabadban gyerek csúszdamedence, kisgyermek-pancsoló és egy 560 m² vízfelületű élménymedence buzgárokkal, szökőkutakkal, örvénnyel és hidromasszázs elemekkel várja a vendégeket szezonális nyitva tartással.

1245 m mélységből érkezik a celli Vulkán gyógyvíz , mely nátrium hidrogén-karbonátos, kloridos lágy víz jelentős fluorid tartalommal. A kutat 2003-ban fúrták, vize főképpen a mozgásszervi panaszok enyhítésére szolgál.
(További információ itt: http://www.vulkanfurdo.hu)


Fedett Uszoda és Termálfürdő - Szombathely (44 km)
Gyóygfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping szomszédságában - Szombathely

Szombathely zöldövezetében a Csónakázó-tó, az Ezredévi és a Szent István park, a Tófürdő, a Kemping, a Műjégpálya, a Sportliget, a Kalandvár és a Claudius Hotel szomszédságában helyezkedik el az egész évben nyitva tartó Fedett Uszoda és a jelenleg idényjelleggel működő megújult Termálfürdő.

Zöldövezeti 3 hektáros területen fekvő fürdőlétesítmény, 2003-ban újították fel és bővítették ki. 50 méteres, feszített víztükrű úszómedence, meleg vizes lazítómedence, gyermekmedence található itt.

Szabadtéri termál medence várja a pihenni, gyógyulni vágyókat pezsgő- és masszázspadokkal, széles és keskeny nyakzuhanyokkal. Vize ivókúra formájában fogyasztható emésztőrendszeri megbetegedések, savtúltengés, epehólyag és epeutak betegségeinek orvoslására.
(Bővebben itt: http://www.vasiviz.hu/hu/fedett-uszoda-es-termalfurdo.html)


Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark - Lenti (78 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping környékén - Lenti

Az 1970-ben talált 40 fokos termálvízre építették a fürdőt, mely 1978-ban nyílt meg, s utána folyamatos fejlesztésen ment keresztül.

A 3 500 négyzetméteres fedett fürdőrészben az úszó-, gyógy- gyermek- és hidromasszázs medencék, szaunavilág (finn, aroma és infraszauna), 600m² pihenőtér pihenőágyakkal valamint gyógyászati részleg is működik. 

A lenti fürdő vize Európa szerte ismert 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.
(Bővebben a fürdőről itt: http://www.lentifurdo.hu)


Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány (30 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping közelében - Kehidakustány

A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36°C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja a fürdőző vendégeket.

A hazai gyógyfürdők között kimagasló a kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz. Szabad téren egy gyógyvizes ülőmedence és egy úszómedence, a fedett élményfürdőben egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedence (mozgássérültek részére beemelő készülékkel) és egy 36-38 fokos ülőmedence biztosítja a vendégek nyugodt kikapcsolódását.
(További infó itt: http://kehidatermal.hu)



Aquacity Zalaegerszegi Élmény- és Csúszdapark és Termálfürdő - Zalaegerszeg (35 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping közelében - Zalaegerszeg

A fürdő a Gébárti Szabadidőközpontban, Ságod városrészben fekszik. A terület nagysága 7,5 hektár, 6000m²-nyi vízfelülettel.

A fürdőcsarnok összesen 5 felnőtt és három gyermekmedencével, várja a fürdőzőket. Három vízeséssel összekötött 33-36 °C-os élménymedence kényeztető élményelemeket rejt, mint például pezsgőágyakat, talpmasszázsokat, derékmasszázsokat, masszázskabinokat, buzgárokat, óriás vízgombát, nyakzuhanyokat, sodró folyosót, óriáscsúszdát.

Emellett a gyermek várban kialakított medencék szivárványcsúszdával, három különböző mélységű meleg vizes medencével és vízi játékokkal várják a gyerekeket, babákat.

A nyugalomra, pihenésre, gyógyulásra vágyó vendégek kettő 36-38 °C- os termálvizes ülőmedencében, illetve a pihenőgalérián kialakított büfé és koktélbár kellemes környezetében töltődhetnek fel.
(További információ itt: http://zalaegerszegitermalfurdo.hu)


Szent Gróth Termálfürdő – Zalaszentgrót (19 km)
Gyógyfürdők termálfürdő a Szajki tavak Kemping közelében - Zalaszentgrót

A fürdő 2001-ben nyitotta meg kapuit, 2005-ben fedett fürdővel bővült. Négy szabadtéri és négy fedett medence, 1100 m2 vízfelület áll a fürdővendégek rendelkezésére.

A Szent Gróth Termál Zala megye egyik legszebb vidékén, Natura2000-es területen épült fel Zalaszentgrótról északra, dombok és a folyóvölgy találkozásánál kültéri és fedett részekkel. A 9 medence 1100 m2 vízfelülettel, kiváló termálvízzel, gyönyörű környezettel várja a vendégeket. A kút kiváló minőségű termálvízzel látja el a strandot.
(Bővebb tájékoztatás itt: http://www.szentgrotfurdo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése