2014. július 7., hétfő

Kirándulások a Szajki Tavak Kemping környékén

Kirándulások a Szajki-tavak Kemping környékén

kirándulások - Szajki tavak Kemping környékénAnnak érdekében, hogy Ön minél tartalmasabban tölthesse szabadságát nálunk, összegyűjtöttünk pár programajánlatot. Válassza ki az itt töltött idő függvényében az Önnek legszimpatikusabb kikapcsolódási lehetőségeket.



3 napos program

Csak egy hétvégére tud elszakadni a munkától? Sebaj! Háromnapos program összeállításunkkal kellemesen pihenhet a Szajki-tavak Kempingben, és megismerheti a környék néhány nevezetességét is.
Az egyhetes program javasolt állomásai:
Jeli Arborétum - Kőszeg - Sümeg

 

5 napos program

Öt napos programajánlatunkat elsősorban hosszú hétvégékhez dolgoztuk ki.
Az egyhetes program javasolt állomásai:
Szombathely - Kőszeg - Őrség - Jeli Arborétum - Sárvár

 

1 hetes program

Egy hetes programajánlatunk összeállításakor ügyeltünk arra, hogy Önnek a környék legnevezetesebb látnivalói mellett a pihenésre is bőven jusson ideje.
Az egyhetes program javasolt állomásai:
Jeli Arborétum - Kőszeg - Sümeg - Szombathely - Ják - Őrség - Sárvár


2 hetes program

Két hetes programajánlatunk során Ön a környék szinte valamennyi helyére ellátogathat, miközben természetesen pihenésre is jut ideje. A két hét elteltével Ön garantáltan vissza fog vágyni erre a vidékre.
A kéthetes program javasolt állomásai:
Sárvár - Őrség - Ják - Szombathely - Sümeg - Kőszeg - Jeli Arborétum
Kirándulások a Szajki tavak Kemping környékén - tovább


Sárvár (37km)
Programok - Szajki tavak Kemping és környéke, Sárvár

Sárvár, a nyugat-magyarországi régió dinamikusan fejlődő, tizenhatezer lakosú kisvárosa. Főbb nevezetességek: Nádasdy-vár, Szent László katolikus templom a Kossuth téren, A rábasömjéni Szent Márk templom, Szent Miklós római katolikus templom, Evangélikus templom, Nádasdy Tamás által alapított iskola, Városháza, Hatvany-Deutsch kastély, Gyógy- és wellnessfürdő, Arborétum.


Sümeg (34 km)
Programok, kirándulások - Szajki tavak Kemping és környéke, sümeg

A Sümegi Vár egyike a legnagyobb és legépebben fennmaradt erődítményeknek az országban. A 14. századi műemlék 270 m magas hegyen épült. A Vármúzeum az épület történetét eleveníti fel, udvarán nyaranta lovagi játékokat rendeznek.

Őrség (70 km)
Programok, kirándulások - Szajki tavak Kemping és környéke, Őrség

Zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Mura vidéken található történeti és néprajzi tájegység. Története azzal kezdődik, hogy a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek. Innen ered a táj neve is.

Ják (50 km)
Programok, kirándulások - Szajki tavak Kemping és környéke, Ják

Római katolikus apátsági temploma 1220-1256 között épült, többször bővítették, mellette a Szent Jakab-kápolna 1260 körüli időszakból származik. 1781-ig a templomot cinterem (temető) vette körül. 1896-1904 között Schulek Frigyes tervei szerint restaurálták. Kapuja 1663-ban épült, kőfala későbbi. A román kori magyar templomépítészet legjelentősebb megmaradt alkotása.

Kőszeg (63 km)
Programok, kirándulások - Szajki tavak Kemping és környéke, Kőszeg

Hangulatos történelmi városközpontjának kedvelt kirándulási célpontja a Jurisics vár, mely a törökök feletti győzelem emlékeit őrzi. A város műemlékei szerencsére átvészelték a háborúkat: Jézus Szíve templom, Jurisics tér, Városháza, Chernel kert arborétum...


Szombathely (44 km)
Programok, kirándulások - Szajki tavak Kemping, és környéke, Szombathely

A római Savaria, melynek fennmaradtak e korból származó emlékei: Romkert fórum, mozaikok, Mercurius–szentély. Az ásatások leletei a Savaria Múzeumban tekinthetők meg. Az Iseum Romkertben az Isis-szentély látható. További érdekességek a Püspöki Székesegyház (1791), a copf Püspöki Palota, az Egyházmegyei Múzeum,Szent Erzsébet plébániatemplom, a Ferences kolostor, a Dominikánus templom, a Művészeti Galéria.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése