2014. július 7., hétfő

Horgásztó

Horgásztó - Szajki tavak, horgász bungallók
Szajki-tavak horgásztó

A 11 tóból álló Szajki tavaknál külön horgásztó áll a horgászok rendelkezésére, ahonnan senkinek sem kell üres szákkal távoznia.


A Szajki-tavaknál horgászásra 2 társaságnál van lehetőség 2-2 tóban, mintegy 2x5 hektárnyi területen. A horgászásra alkalmas tavak a 4-5-ös, valamint a 2-3-as.

Horgásztó - Szajki tavak horgász bungalló

 

Horgászati rend

 

A 2-3-as számú tavakban 06-18h között vagy 18-06h között 1500Ft/Fő napijegy áron lehet horgászni. 2 bot engedélyezett. A halat ki kell fizetni.

A 4-5-ös számú tavakban (a fürdő tó mellett) 06-22h között lehet horgászni, 3000Ft/Fő napijegy áron. 2 bot engedélyezett. 2 nemes hal, és 3 kg egyéb hal vihető el a napijegy árában. Ezek a tavak a Szajki-tavak Horgász Egyesület kezelésében vannak.

Tilalmi idők: az országos horgászrend szerint. Pontyra és harcsára a horgásztavakon tilalmi idő nincs. Compóra mindkét tavon fogási tilalom van.

Méretkorlátozások: az országos horgászrend szerint. Az 50 cm-nél nagyobb pontyot, és 80 cm-nél nagyobb amurt fogást követően vissza kell engedni a tóba. Csuka kifogható, legkisebb mérete 50 cm-re változott.

Mennyiségi korlátozások:
  • Tagok heti 5 db nemes halat foghatnak, ebből 2 db lehet ragadozó
  • Felnőtt horgász (napi jeggyel): 2 db nemes hal és 3 kg egyéb hal
  • Ifjúsági horgász (napi jeggyel): 1 db nemes hal, 3 kg egyéb hal
  • Gyermek horgász (napi jeggyel): 3 kg egyéb hal
  • A tagoknak egyfajta nemes halból évi 30 db megtartása engedélyezett, valamint további 20 db nemes hal

A nemes halat, a fogást követően azonnal, egyéb halat, a távozást megelőzően kell beírni a fogási naplóba, a fogás pontos idejének feltüntetésével (óra, perc).


Sötétedést követően a horgászhelyek megvilágítása kötelező. Etetni mértékkel lehet, a horgászhelyet azonban a tulajdonos kérésére - kivétel a vendégstégek, ahol a tagjaink nem horgászhatnak - részére át kell adni.

Csónakból horgászat tilos, a stégek szabadon használhatóak. (Forrás: www.horgasz.hu)

Horgásztó Szajki tavak - horgászbotok tavi csendélet

 

Milyen halat lehet itt fogni?

 

A 4-5-ös számú tavakban: ponty, amúr, keszeg, kárász, csuka.
A 2-3-as számú tavakban: tokhal, ponty, amúr, keszeg, kárász, csuka

horgásztó - Szajki-tavak, fogható halak

 

Hogy jutok el a Szajki-tavak horgásztóhoz?

 

Saját járművel a 8-as főúton Hosszúperesztegnél (126.km) táblák jelzik az irányt, a falutól mindössze 3 km-t kell megtenni (ez gyalogolva sem nagy távolság). Ha Zalaegerszeg felől érkezik valaki, akkor a Sümeg irányt, majd a Hosszúpereszteg jelzést kell követnie.

A Szajki-tavak horgásztó Budapesttől 200 km, Szombathelytől 43 km, Soprontól 86 km, Zalaegerszegtől 34 km, Nagykanizsától 82 km, Pécstől 200 km.

GPS koordináták: 47.054949, 17.008852

 

Hol aludjak meg? - Szajki-tavak Horgásztó szállással

 

A Szajki tavak tőszomszédságában, található árnyas, nyugodt Szajki tavak Kemping (SZÉP Kártya elfogadó hely) várja a horgászat és a halak szerelmeseit. Szállásfoglalás >>
Horgásztó szállással - Szajki tavak kemping főépület

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése